Vesna

Natrag

Vesna

Većina ovih i ovakvih priča liče jedna na drugu. Vode nas kroz tužne anamneze, suočavanje s medicinskim presudama i na neki način stoje za oproštajno pismo životu prije. I ja sam jednom napisala takvu priču. Ova je drugačija.

Ironično koliko jeste, famozna šifra G35 narušila je kvalitetu moga tijela, ali poboljšala kvalitetu mog života. Dekodirala je vrijeme. A vremenom učimo. U DMS Split, našoj udruzi sam se prvi put susrela s ljudima koji su mi pokazali da može drugačije. Naučili su me da je kraj samo alternativni početak, da je moguće naučiti kako ukrotiti ruke i noge onda kada ne slušaju, da je moguće naučiti disati, da možemo osloboditi stres, da možemo pogledati duboko u sebe i isto toliko duboko u druge, naučiti kako pomoći našim prijateljima koji prolaze kroz ružne periode jer nama ne mogu reći: „Ti ne znaš kako mi je.“Biti tu jedni za druge, složiti jednu snažnu mrežu podrške, koja toliko često nedostaje i onima koji su zdravi. Podijelili smo svoja iskustva i proširili smo svoje obitelji novim dragim ljudima.

Podsjetili smo jedni druge da je um slobodan, a sreća nije hendikepirana, ili što bi rekao naš Boris prestali smo čekati djeda mraza i počeli živjeti. Uživati u svakom novom danu, najvažnija je lekcija koju sam savladala. Počela sam raditi stvari koje me vesele, a za koje prije nisam mogla naći vremena.

Bolje rečeno, imala sam lošu listu prioriteta.

Danas, nakon što sve zbrojim i oduzmem, kažem: svako zlo za neko dobro. Moje prijateljice i prijatelji iz udruge su postali moje veliko bogatstvo, a to što ih imam mogu zahvaliti upravo famoznoj šifri G35.